جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

TAVGROUP

لیست قطعات آسانسور هیدرولیکی

لیست قطعات آسانسور هیدرولیکی

آنچه در این محتوا می خوانید:

یک مدل از آسانسور هایی که در ساختمان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، آسانسور هیدرولیکی می باشد. در ادامه می خواهیم با این مدل از آسانسور آشنا شویم و لیست قطعات آسانسور هیدرولیکی آشنا شویم. با ما همراه باشید.

آسانسور هیدرولیکی چیست؟

به طور خلاصه در ساختار آسانسور مدل هیدرولیکی، وزنه های تعادل جای خود را به جک های هیدرولیکی داده اند.

در این مدل از آسانسور، هنگامی کابین می خواهد به سمت بالا حرکت کند، روغن هیدرولیک به کمک پاور یونیت به داخل جک انتقال داده می شود و کابین می تواند به سمت بالا حرکت کند. همچنین زمانی که کابین به سمت پایین بخواهد حرکت کند، روغن داخل سیلندر خالی شده و کابین آسانسور به کمک نیرو جاذبه به پایین حرکت می کند.

با این حال می توانید برای اطلاعات بیشتر درمورد آسانسور های هیدرولیکی به این لینک سر بزنید.

چه زمانی بهتر است از آسانسور هیدرولیکی استفاده کنیم؟

چه زمانی بهتر است از آسانسور هیدرولیکی استفاده کنیم؟

  • هنگامی که ساختمان شما فضای کافی برای نصب آسانسور نداشته باشد، بهترین گزینه مدل هیدرولیکی می باشد.
  • زمانی که شما با توجه به طراحی و معماری ساختمان، بخواهید از آسانسور های شیشه ای در ساختمان استفاده کنید.
  • موتورخانه در فاصله دور تری از خود آسانسور باشد.
  • به دلیل استهلاک پایین این مدل سرویس های دوره ای آسانسور شما کم بوده و هزینه کمتری را پرداخت می کنید.
  • ساختمان شما دارای تعداد طبقات کمتر از 5 بوده و رفت و آمد کمتری در ساختمان انجام می شود.

در ادامه به معرفی قطعات آسانسور هیدرولیکی می پردازیم و با وظیفه هر کدام به طور مختصر آشنا می شویم.

قطعات آسانسور هیدرولیکی

پاوریونیت

پاوریونیت یکی از قطعات آسانسور هیدرولیکی می باشد که وظیفه آن تولید نیروی محرکه و ایجاد فشار بر روی روغن را برای حرکت جک دارد.

اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده پاور یونیت ها شامل موارد زیر است:

  1. تانک: محفظه ذخیره سازی روغن هیدرولیک
  2. موتور: منبع تأمین نیروی محرکه
  3. مجموعه شیرها: کنترل جریان و فشار روغن
  4. پمپ: ایجاد جریان و فشار روغن

این اجزا به طور یکپارچه عمل می کنند تا نیروی محرکه ای را که برای عملکرد جک مورد نیاز است، فراهم کنند.

جک هیدرولیک

جک نقش واسطه را میان کابین آسانسور و تانک روغن ایفا می کند. افزایش فشار در پاوریونیت، از طریق مجموعه شیرها به صورت کنترل شده به پیستون جک منتقل می شود. این افزایش فشار، پیستون جک را به سمت بالا هل داده و در نتیجه، کابین آسانسور شروع به حرکت می کند.

کاراسلینگ

کاراسلینگ فریمی می باشد که کابین آسانسور را نگه می دارد. کاراسلینگ های صنعتی از پیش ساخته شده و در ابعاد استاندارد مختلف دهانه ریل در دسترس هستند، از جمله 60، 70، 80، 90 و 110 سانتی متر. این قطعه در مدل های یکطرفه، دوطرفه و بدون طرف (پیتلس) موجود می باشند.

کاراسلینگ ها مجموعه کامل و یکپارچه ای از اجزای ضروری را در خود جای داده اند. از جمله این اجزا می توان به پاراشوت، ستون زیر جک، رولرها، کفشک ها، قلاب های سربکسل مخصوص، فلکه های هرزگرد، نگهدارنده های جک، براکت های اتصال جک و صفحه شابلون اشاره کرد.

سيلندر

بخش خارجی جک آسانسور را سیلندر می نامند. ویژگی که سیلندر ها باید داشته باشند، حتما باید سطح داخل آن صاف بوده و بدون برآمدگی باشد تا جک بتواند به راحتی حرکت کند. همچنین سطح خارجی آن نیز به دلیل فشار زیادی که با آن وارد می شود باید مقاومت خوبی در برابر فشار و رطوبت داشته باشید.

برای بالابرهای هیدرولیکی با ظرفیت تا 30 تن، از جک مستقیم از بغل یا از زیر استفاده می شود. اما برای آسانسورهای با ظرفیت بالاتر و طول حرکت بیشتر از 30 متر، از جک بغل غیرمستقیم با چند مرحله (استیج) استفاده می شود. طول هر مرحله حداکثر 8 متر است.

قطعات جک باید هنگام جمع شدن یا بیرون آمدن به صورت هماهنگ عمل کنند، در غیر این صورت به کابین ضربه و شوک وارد می شود.

پيستون

قطعه استوانه ای داخل سیلندر را پیستون می نامند. تغییر فشار روغن در داخل سیلندر باعث حرکت پیستون و در نتیجه حرکت کابین آسانسور می شود.

پیستون باید دارای ساختاری بسیار دقیق و صیقلی باشد. همچنین باید در برابر فشارهای ناشی از بارهای استاتیکی و دینامیکی مقاومت کافی داشته باشد.

صفحات نگهدارنده

قطعاتی ضخیم و مقاوم که بسته به نوع جک، در زیر یا بالای آن قرار می گیرند را صفحات نگهدارنده می نامند. وظیفه این صفحات، انتقال فشارهای ناشی از بارهای استاتیکی و دینامیکی به سازه ساختمان است.

محفظه روغن

بخش دیگری که داخل پاوریونیت قرار دارد، محفظه کوچکی است که وظیفه آن کاهش نوسان در فشار و حجم روغن و همچنین جلوگیری از ایجاد سروصدا و حرکت ضربه ای روغن در داخل سیستم، لوله ها و اتصالات می باشد. در راه اندازی اولیه موتور و پمپ الکتریکی، توجه به جهت گردش آنها بسیار مؤثر است.

موتور برقی معمولاً از نوع ستاره یا ستاره-مثلث بوده و پمپ های هیدرولیکی نیز عمدتاً از نوع مارپیچی هستند. به دلیل اصطکاک در داخل لوله های هیدرولیک و همچنین خم شدن لوله ها، رعایت برخی اصول اولیه در لوله کشی الزامی است. باید تلاش شود که طول لوله های هیدرولیکی را به حداقل رسانده و برای جلوگیری از ایجاد ارتعاش و سروصدا، استفاده از بست در فواصل یک متری مهم است. در صورت استفاده از لوله های نیم دایره ای، باید شعاع خمش آنها به اندازه کافی باشد تا اصطکاک و ارتعاشات داخلی به حداقل برسد.

ابعاد محفظه پاوریونیت بر اساس ظرفیت و سرعت بالابر متفاوت بوده و هر سازنده چند نوع ابعاد مختلف را طراحی و تولید می کند. حداقل ظرفیت پاوریونیت 50 لیتر در دقیقه است. پاوریونیت باید بر روی پایه ای نصب شود تا از نفوذ رطوبت جلوگیری شده و تخلیه روغن به راحتی انجام پذیرد. محفظه باید رنگ ضدزنگ داشته و درب آن محکم باشد. با توجه به حجم و سنگینی پاوریونیت، در طرفین آن قلاب هایی نصب شده تا حمل و نقل آسان باشد. در داخل محفظه روغن، پره هایی تعبیه شده تا از ارتعاش، سروصدا و کف کردن روغن برگشتی جلوگیری شود. همچنین قرارگیری پاوریونیت بر روی ضربه گیرهای لاستیکی نیز توصیه می شود.

موتور و پمپ هيدروليکی

وظیفه اصلی موتور الکتریکی، به حرکت درآوردن پمپ روغن هیدرولیک است. انتخاب پمپ، موتور الکتریکی و کلیات پاورویونیت به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله:

  • ظرفیت بالابر
  • تراول (حرکت) بالابر
  • سرعت مورد نیاز
  • تعداد و قطر سیلندرهای هیدرولیک
  • سیستم تعلیق و اتصال جک به بالابر

این عوامل باید در انتخاب صحیح پمپ، موتور و سایر اجزای پاورویونیت در نظر گرفته شوند تا سیستم هیدرولیک به درستی کار کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *